ContactaLinksHome

DESCRIPCIÓ
 
Descripció. Interés científic.

El Pont del petroli es el nom amb el que els badalonins es refereixen al pantalà construït en els anys seixanta per CHL (antigament CAMPSA) per el traspàs d'hidrocarburs des de els vaixells cisterna cap els dipòsits a terra. Aquest pantalà avui dia ha passat a mans de l'Ajuntament de Badalona, que el reconvertirà per a donar- li uns altres usos.

El pantalà s'endinsa uns 250 metres en el mar, sobre un fons de sorra, fins a una batimètrica d'aproximadament 12 metres i s'alça uns 6 metres per sobre del nivell mig de la superfície del mar. Aquesta infraestructura, construïda el mig d'una platja oberta, sense cap us agressiu sobre el medi es, de fet, una obra singular.

L'interès del Pont del Petroli com a punt per a prendre mesures es el de la seva singularitat. No existeix cap altre punt al llarg de la costa catalana on actualment s'estiguin prenent aquestes dades. Sí que existeixen punts instrumentalitzats, però tots ells són mar endins o al interior de dàrsenes portuàries. Cap d'aquests darrers punts permet relacionar la informació propagada des de les boies de mesura fins a la costa. L'existència del pantalà, la seva accessibilitat i la seva proximitat al nucli urbà, el converteix en idoni per aquests usos.

L'objectiu d'equipar el Pont del Petroli amb tot un seguit d'instruments es el de poder mesurar les condicions marítimes existents, tant físiques com biològiques, a fi de que aquestes serveixin, en primer lloc, com a font d'informació per a futurs treballs d'investigació, i en segon, com a condicions de contorn pels treballs experimentals que es puguin realitzar en el pantalà. El disseny de d'instrumentalització té en compte els anteriors aspectes, així com el possible ús social de les dades enregistrades. Dins d'aquest ús social podríem destacar el proporcionar informació de l'estat de la mar (onades i corrents), de la qualitat de l'aigua i de paràmetres atmosfèrics (temperatura de confort, recomanació de nivell de protecció solar, etc.) als usuaris de les platges on es troba el Pont del Petroli.
ÚLTIMES FOTOS WEBCAM
Imatges del Pont
ÚLTIMES DADES

20/01/2020  
17:30h Local  (16:30 GMT)
 
 Velocitat mitjana del Vent
   16,4 m/s
 Direcció del Vent
   54º
 Humitat Relativa
   67 %
 Temperatura Aparent
   2,8 ºC
 Pluja Acumulada
   Pluja
   Index UV    IndexUV
 Temperatura de l'aigua    N/A
 Alçada d'ona    N/A
 Direcció d'ona    N/A
 Velocitat del corrent    N/A
 Direcció del corrent    N/A